Cubigo offices in Hasselt

Het bedrijf


Aristoco werd in 2006 opgericht met oog op de ontwikkeling van nieuwe technologieen en gebruikersinterfaces op touchscreens. Aristoco is een spin-off bedrijf van de Universiteit Hasselt. De kantoren zijn gelegen op de Corda Campus in Hasselt. De kernactiviteit van het bedrijf is software-ontwikkeling.

Het eerste product, Visiori, werd in 2008 op de markt gebracht en met succes verkocht in de Benelux. Het betreft een 'slimme spiegel' voor opticiens, waarmee hun klanten eenvoudig een nieuwe bril kunnen passen in de winkel, zonder het probleem dat ze zichzelf niet duidelijk zien in de spiegel. Grote ketens als Pearle en Eye Wish Groeneveld hebben het product gekocht.

In 2011 werd Cubigo opgericht (als spin-off van Aristoco). Cubigo is een online platform met digitale en lokale diensten om mensen zolang mogelijk op een comfortabele manier in hun eigen omgeving te laten blijven wonen. Cubigo biedt een antwoord aan één van de belangrijkste uitdagingen voor de ‘Zorgstaat van morgen’: de vergrijzing. Het product wordt uitgerold in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten.

Momenteel ligt de focus van het bedrijf volledig op het Cubigo product.

Adres: Corda Campus (Gebouw 1), Kempische Steenweg 311/1.02, 3500 Hasselt (Belgium)