Global Urban Innovator


Main Image

Global Urban Innovator

By Cubigo | 7 februari 2017 | Video

New Cities Foundation, de organisatie achter het initiatief van Global Urban Innovators, is een non-profit ledenorganisatie met bedrijven als Google, Bombardier, Autodesk, Airbnb, Fairwood en MIT op de ledenlijst. De organisatie ziet steden als drijfveer voor economische, sociale en ecologische vernieuwing en wil de toekomst van steden verbeteren met stedelijke innovatie en ondernemerschap via het inrichten van wereldwijde netwerken, bijeenkomsten en pragmatisch onderzoek. New Cities Foundation brengt CEO’s, entrepreneurs, innovatiemanagers, beleidsmakers, investeerders en andere thought leaders samen rond het thema van stedelijke vernieuwing.

Jaarlijks organiseert de stichting een congres ‘New Cities Summit’ met als doel innovatie te stimuleren en multidisciplinaire samenwerkingen op te starten tussen diverse stakeholders. Het congres is alleen via uitnodiging toegankelijk. Het thema van dit jaar is ‘The Age of Urban Tech’. De geselecteerde Global Urban Innovators krijgen een ticket voor de exclusieve ‘New Cities Summit’ die dit jaar in Montréal, Canada gehouden wordt. Geert Houben, CEO van Cubigo, spreekt er over de rol van technologie voor vergrijzing in stedelijke omgevingen. Hij deelt er het podium met internationale sprekers.

Ouderen vormen een steeds grotere groep stadsbewoners. Senioren verhuizen naar de stad om op korte afstand van de nodige voorzieningen te wonen. Vergrijzing zal dan ook een grote impact hebben op de steden van morgen. Wachtlijsten voor rust- en verzorgingstehuizen worden steeds langer en het beschikbare budget moet onder steeds meer mensen worden verdeeld.

Met Cubigo kan men van een gewoon appartement een ‘virtuele’ rusthuiskamer of serviceflat maken: met één druk op de knop beschikken ze over 24/7 ondersteuning, krijgen ze medicatie- opvolging, bestellen ze maaltijden aan huis, videobellen ze met de dokter en hebben ze toegang tot betrouwbare informatie over zorgmogelijkheden. Ook het sociale aspect is niet te onderschatten. Via Cubigo worden senioren door lokale verenigingen op de hoogte gehouden van activiteiten, en kunnen ze in contact blijven met kinderen en kleinkinderen.