Samenwerken met de grootste van de USA


Main Image

Samenwerken met de grootste van de USA

By Cubigo | 2 januari 2017 | News Video

Technologie als inzet van levensbestendig wonen en daarmee het leven van senioren eenvoudig, veilig en comfortabel maken zodat ze zo lang mogelijk actief in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven. Cubigo bewijst dat het kan en staat garant voor innovatieve oplossingen waarbij iedere schakel in het zorgsysteem betrokken wordt met de eindgebruiker in een centrale positie zodat hij in staat is om zijn eigen zorg zo lang mogelijk zelf te organiseren en te coördineren.

Geert Houben, CEO Cubigo: “We zijn ervan overtuigd dat technologie een meerwaarde is om de kwaliteit van het leven van deze mensen zo hoog mogelijk te houden. Toch stellen we vast dat alle oplossingen die vandaag worden aangeboden erg versnipperd zijn. Cubigo heeft tal van oplossingen geïntegreerd in één platform op maat van de doelgroep.

Cubigo heeft alles in huis om tegemoet te komen aan de zorg van morgen: toepassingen die het ganse pallet van behoeften en wensen bestrijken, gaande van communicatietools, over applicaties voor zorg en veiligheid tot het aanbieden van allerlei informatie, kwaliteitsvolle producten en diensten om het jezelf comfortabel te maken. Creëren vanuit een ivoren toren, dat is niet zo moeilijk. Het product ingang laten vinden in het leven van quasi iedere senior en de drempel laag houden, dat is een ander paar mouwen. Hoe kan je beter de signalen opvangen, noden opsporen en wensen ontdekken? Door je onder te dompelen in de leefwereld van je doelpubliek. Omdat het speelveld van Vlaanderen en Nederland net iets te klein bleek, keek Cubigo al een tijdje naar de Amerikaanse markt waar we intussen een stevige voet aan wal hebben gezet. Brookdale Senior Living Inc. is de grootste zorggroep van de US en zet in op diverse domeinen van de ouderenzorg: independent living, assisted living, continuing care retirement communities en memory care, goed voor zo’n 120 000 wooneenheden verspreid over het hele grondgebied. Een partner om "u" tegen te zeggen. En net daar kregen we de kans om een co-creatieproject op te zetten!

Sheila Gardner, Division Vice-President Operations Brookdale: “Dit “entrepreneur in residence”-programma zorgt er van meet af aan voor dat er een relatie kan ontstaan tussen onze senioren, de ontwikkelaar en de technologie.

Sinds de lente van 2016 woont en leeft Bart Schaerlaekens, Vice-President Business Development Cubigo tussen de senioren in het hart van Brookdale. Dichter kan je niet op het vel van de bewoners en je doelgroep zitten. Hoewel we gebruikservaringen reeds meenamen in de ontwikkeling van het product en stevige samenwerkingsverbanden aan de basis lagen van bedrijfsstrategieën, gaat co-creatie een stuk verder. Bart leeft met de bewoners, denkt met hen in functie het Cubigo-product en is in staat om verbanden te leggen die leiden tot nieuwe ontwikkelingen en het gebruiksvriendelijker maken van het product. Het tilt de Cubes en Cubigo naar een niveau hoger.

Bart Schaerlaekens: “Je kan technologie creëren voor senioren en hopen dat ze het gaan gebruiken. In Redwood City creëren we technologie samen met de Amerikaanse senioren in een uniek project.

Entrepreneur in residence (NL)

Entrepreneur in residence (EN)